راه اندازی فود کورت به وسیله گروه سرآشپزان آسیا

با سلام و وقت بخیر خدمت شما عزیزان در این بحث و معرفی دور و بر خدمات راه اندازی فود کورت به وسیله گروه سرآشپزان آسیا می پردازیم و امیدوارم این مقاله و نکات دور و بر اون واسه شما علاقمندان به صنعت کسب و کارای غذا محور به درد بخور واقع شه.

یکی از دیگه خدمات جور واجور گروه سرآشپزان آسیا راه اندازی فود کورت است که  اولین بار در سال 1974 در ایلات آمریکا راه اندازی شد و به معنی مجموعه غذایی و نوشیدنیه و در این مجموعه ها تعدادی رستوران و کافی شاپ احداث می شه که در کل به اون فود کورت می گن.

گشایش  فوت کورد FOOD COURT واسه اولین بار خیلی موفق بود و کارکرد در سود آوری اون باعث شد تا در خیلی از کشورها در مجموعه های تجاری معروف و بزرگ که شامل مجموعه های فروشگاهی و شاپینگ یا فرودگاها و … صورت پذیرد. اینجا خا به خاطر این واسه راه اندازی فود کورت بیشتر استفاده میشن که مساحت و محیط بیشتر و بازتری به نسبت رستورانها دارن واسه فود کورد بسیار مناسبه.

راه اندازی فود کورت

در این بخش گروه سرآشپزان آسیا با مدیریت سرآشپز مهدی حصاری منش با تجربه ای نزدیک به ربع قرن در صنعت غذا و نوشیدنی و تخصص در بخش غذاای ایرونی و سنتی غذاای ایتالیایی، غذاای مکزیکی، غذاای فرانسوی، غذاای مدیترانه ای، کافی شاپ، راهنمای شما هستش تا با ذکر نکات کلیدی و مهم در سرمایه گذاری رو با شما در بین بذاریم.

اگه واقعا در فکر تاسیس فودکورت هستید باید این نکته رو مورد که اگر واسه جلب رضایت مهمون در رستوران، نیاز به یک نوع منو با آیتمهای غذایی و نوشیدنی داشته باشین، در فودکورت باید دست کم 5 نوع استیشن(رستوران) و کافی شاپ در نظر بگیرین و 5 منوی غذایی و نوشیدنی جور واجور و بسیار قوی داشته باشین تا بتونین ذائقه مهمانان رو جفت و جور و رضایت اونا رو جلب کنین، چون که در فودکورت باید از سطح تنوع بیشتری در کنار کیفیت غذا و نوشیدنیا، در استیشنای جور واجور استفاده شه، که این کار آسونی نیس و بالطبع باید تیم مشاوره و راه اندازی بسیار قوی در کنار خود داشته باشین که به تموم این منوا باخبر و از توانایی بالایی هم برخوردار باشه، در کنار این آیتمها باید البته موارد مهم دیگری رو هم مورد توجه بذارین: نوع طراحی، دکوراسیون جذاب که بالطبع می تونه از سبکای قشنگ و متفاوت با استفاده از رنگای مناسب و در ارتباط بهره برد.

راه اندازی فود کورت

البته پیشرفتای بیشتری هم هست، تا با ترفیع و برتری فرهنگ اصیل ایرانیان که بسیار مهمون نواز و مهماندوست هستن تعداد بیشتری از این جور مجموعه های رفاهی و فرهنگی به شکل فودکورت ایجاد شه، اما بالطبع باید نقاط ضعف و قوت تاسیس فودکورت رو هم مورد بررسی بذاریم، تا هم بتونیم با علم و تجربه کافی وارد این صنعت شیم و به درصد موفقیت خود اضافه کنیم چون همونطور که تاسیس فودکورت می تونه سودآوری خیلی بیشتری نسبت به رستوران داشته باشه، به همون نسبت هم با برنامه ریزی غیر اصولی و بدون فکر می تونه عاقبتای بیشتر و بزرگتری هم به دنبال داشته باشه.

 

مثلا یک استیشن غذاای ایرونی، یک استیشن غذاای ایتالیایی، یک استیشن کافی شاپ، با دارا بودن آیتمای نوشیدنی سرد و گرم و… که میشه در این بخش دنیایی از خلاقیتا رو اجرا نمود که هر کدوم از این بخشا لوازم و ادوات لازم خود رو میخوان.

نکته مهم دیگه این که این استیشنا باید معمولا دو قسمتی تعبیه گردند یکی فضای Back kitchen یا همون فضای آماده سازی و امور ابتدایی و پخت که همه موارد شستشو، گندزدایی و… در این بخش انجام می پذیردو معمولا مجموعه های زنجیره ای بزرگ و با حجم فروش زیاد یک آشپزخانه مرکزی با امکانات لازم، سرد خونه های بالای صفر و زیر صفر و بقیه امکانات لازم در این بخش رو هم جفت و جور و طراحی کنه که این باعث درایت و ایجاد کننده برندینگ و ایجاد شعبات دیگه در آینده رو هم جفت و جور میسازه. بخش بعدی فضای Front kitchenه که فضای پخت پایانی و ارائه و تحویل غذا و قسمت صندوق (cashier) ه.

راه اندازی فود کورت

از آیتمای مهم دیگه در کنار طراحی و فضاسازی استیشنا که خود نیازمند تخصصه، نورپردازی، طراحی سیستم سرمایش و گرمایش مناسب و تهویه مطبوع Air candution ، میز و صندلیا و مبلمونایی با نشیمن راحت و قشنگ و همینطور فضا سازی و ایجاد المانهایی Elemants مثل فضای سبز مناسب و محدود که با در نظر گرفتن فلاور باکسایی Flower box که فضای کمی رو اشغال کنن ممکن هستش و به فضای فودکورت گرمی و لطافت می بخشه، ظرف و ظروف و پکهای بیرون بر هم بسیار مهم هستن و باید به شکلایی قشنگ و جذاب و به روز طراحی گردند که این موارد در سایه یک ایده پردازی و برنامه ریزی دقیق در کنار انتخاب تیم مشاوره و راه اندازی و انتخاب پرسنلی دلسوز و موفقیت پروژه شما می شه.

گروه سرآشپزان آسیا با ارائه این اطلاعات و در نظر گرفتن این مطالب و ظرفیتایی که در صنعت گردشگری و صنعت غذا و نوشیدنی «f&b food & beverage lndustry» هست. انتخاب جای مناسب، انتخاب نام و لوگو حرفه ای و امکان سنجی درست اولین اقدام هوشمندانه در این راستاه.

بیشتر مکانایی مثل مجتمعای تجاری، فرودگاها، مجتمعای تفریحی و گردشگری، مجموعه های فروش و خدماتی رفاهی بین راهی، از کلی ترین این مکانای مورد استفاده جهت احداث فودکورت هستن که به توضیح دلایل قانع کننده در مورد یکی از این آیتما یعنی مجموعه های فروش و خدماتی رفاهی بین راهی می پردازیم.

استیشن بندیا هم بسیار نقش مهمی رو اجرا می کنن، اگه بخوایم توضیح بیشتری بدیم باید به این نکته اشاره کنیم که شما در فودکورتا یک فضای نشیمن(سالن) عمومی دارین که می تونه واسه تنوع چند نوع مبلمون جور واجور و متفاوت در این فضا استفاده شه، اما آشپزخانه ها یا در اصطلاح استیشنای پخت ازهم جدا از هم هستن و قراره در هرکدام یک سبک غذا پخته و سرو می شه.

 

 

Author: 92